British Shorthair kediler patlıcan yer mi?

5 Mayıs 2024
British Shorthair kediler patlıcan yer mi?

British Shorthair kedileri gibi diğer kediler genellikle patlıcan gibi insan gıdalarını yeme eğiliminde değildirler. Ancak, küçük miktarlarda pişirilmiş veya haşlanmış patlıcanın kedilere zarar vermesi beklenmez.

Patlıcan, kediler için sindirilmesi zor bir sebze olabilir ve bazı kedilerde sindirim sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, patlıcanın kabuğu ve tohumları kediler için sindirilmesi daha zor olan lifli yapıda olabilir.

Patlıcanın kediler için zararlı olabileceği başka bir neden ise, bazı türlerdeki bitki içeriğinde bulunan solanin adlı bir toksin olabilir. Ancak, solanin genellikle patlıcanın yeşil kısımlarında bulunur ve olgunlaşmış patlıcanlarda daha az miktarda bulunur. Bu nedenle, olgunlaşmış ve pişirilmiş patlıcan küçük miktarlarda kedilere zarar verme olasılığı daha düşüktür.

Ancak, patlıcanın tuz, yağ veya baharatlarla hazırlanmış olması veya diğer toksik maddelerle kontamine olması durumunda, kediler için zararlı olabilir. Ayrıca, patlıcanın sosis veya peynir gibi kediler için uygun olmayan diğer yiyeceklerle birlikte sunulması da kaçınılmalıdır.

Eğer bir British Shorthair veya başka bir kediniz patlıcan yemişse veya yeme şüphesi varsa ve ardından istenmeyen semptomlar gösterirse (örneğin, kusma, ishal, halsizlik vb.), Bir veteriner hekime danışmak önemlidir. Veteriner, kediyi değerlendirecek ve gerekli tedaviyi önerecektir.

Sonuç olarak, British Shorthair kedileri ve diğer kediler için patlıcanın küçük miktarlarda ve pişirilmiş olarak verilmesi genellikle zararsızdır. Ancak, patlıcanın fazla tuz veya baharatlarla hazırlanmış olması veya diğer zararlı maddelerle kontamine olması durumunda kedilere zarar verebilir. Kedilere yeni yiyecekler eklerken dikkatli olmak ve onların sağlığını riske atabilecek gıdaları vermemek önemlidir.

Haber Yorumları