Eş ArayanlarKedi Eş Arayanlar kategorisinde 68 ilan bulundu.
  • Görünüm

Kedi Çiftleştirme

Kedi Eş Bulma için sizler de Petara ailemize katılabilirsiniz. Petara sitemiz üzerinden kedinizin cinsine ve yaşına uygun bir kedi eşi bulabilirsiniz. Kedi sahipleri olarak, özellikle kedinizin cinsine ve ırkına uygun bir eş bulmaya dikkat etmelisiniz. 

Kedi eş bulma hizmetimizden yararlanmadan önce kedinizin sağlık kontrollerini mutlaka yaptırmalısınız. Yavruların sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için öncelik her zaman kediniz ile aynı cins olan kedilerden yana olmalıdır. 

Sağlık kontrolleri gibi gerekli önlemleri çiftleştirme döneminden önce almanız daha sağlıklı bir gebelik olması açısından önem taşımaktadır. Özellikle dişi bir kedi sahibi iseniz, aşılarını eksiksiz olarak yaptırmalısınız. 

Sizler de kızgınlık döneminde olan kediniz için uygun bir kedi eş bulma istiyorsanız Petara sitemiz üzerinden kedi cinslerine göz gezdirebilirsiniz. 

Kedi Çiftleştirme Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her kedi sahibi, kedisinin yavrulamasını ister. Ancak kedi çiftleştirme öncesinde mutlaka detaylı bir bilgi sahibi olunması gerekir. Kedi eş bulma öncesinde kedinizin mutlaka çiftleşme için uygun bir dönemde olmasını beklemelisiniz. 

Dişi ve erkek kedilerin kızgınlık dönemleri ve çiftleşme için uygun yaşları aynı dönemde olmaz. Bunun için kedi eş bulma öncesinde, kedinizin çiftleşme döneminde olmasına dikkat etmelisiniz. 

Dişi kediler, ortalama olarak 6 ile 12 aylık dönemlerinde cinsel olgunluk dönemlerini tamamlarlar. Ancak erkek kedilerin bu dönemlerini dişilere göre biraz daha geç yaşadığı bilinmektedir. Erkek kediler de 1 yaşını doldurduktan sonra çiftleşmek için uygun olacaktır. 

Yine aynı şekilde bazı safkan kedi ırklarının da cinsel olgunluğa ulaşma dönemleri farklılık göstermektedir. Bunun için kedinizi 6. aydan sonra çok iyi gözlemlemelisiniz. Erkek kediler özellikle kızgınlık dönemlerinde, evin belirli noktalarına işaret bırakmaya başlarlar. 

Aynı şekilde dişi kediler de de benzer işaretleri gözlemleyebilirsiniz. Dişi kediler daha çok eşyalara veya sahiplerine sürtünmeye başlarlar. Yine acı çekiyor gibi miyavlamaya başlaması ve bir şeyler anlatmaya başlaması da kızgınlık dönemlerinde en sık görülen hareketlerden biridir. 

Her ne kadar çiftleşmeye hazır olan kedi cinsleri bu durumu belirli hareket ve tavırlar ile belli ediyor olsa da, kedi eş bulma konusunda görev size düşmektedir. Eğer safkan bir kedi cinsine sahip iseniz eş seçiminde çok dikkatli olmalısınız. 

Küçük bir kedi cinsine sahip iseniz iri ve kasları daha erişmiş olan bir kedi ırkı ile çiftleştirmeniz uygun olmayacaktır. Çünkü doğacak olan yavrular daha büyük olacağı için doğum sırasında sıkıntılar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Doğacak olan yavruların ırk kalitesini korumak amaçlı olarak da yine aynı ırk kedilerin birbiri ile çiftleştirilmesi önerilmektedir. 

Farklı ırkların birbiri ile çiftleşmesi sonucu doğacak olan yavrularda ciddi genetik sağlık sorunları da görülebilmektedir. Aynı soydan gelen ve akraba olan kedi cinsleri de çiftleştirme için uygun bir seçim olacaktır. 

Kedi Çiftleştirme Nasıl Olur?

Kedi eş bulma öncesinde kedilerin çiftleşmesi hakkında önemli noktaları bilmeniz yararlı olacaktır. Eğer çiftleşecek olan erkek ve dişi kedide herhangi bir sağlık sorunu yok ise genel olarak çiftleşme hamilelik ile sonuçlanacaktır. 

Çünkü dişi ve erkek kedilerin kızgınlık döneminde olması süreci oldukça kısaltacaktır. Dişi kedilerin yumurtaları kızgınlık döneminde uyarılacağı için, çiftleşme hızlı bir şekilde yumurtayı tetikleyerek hamile kalmasını sağlar. 

Kedi çiftleştirme nasıl olur ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için sıraladık:

  • Dişi kedilerin kızgınlık döneminde hamile kalabilmesi için, 24 saat süre içerisinde en az 3 veya 4 kez çiftleşmesi gerekmektedir. Çünkü dişi kedilerde kızgınlık döneminin belirtileri birkaç gün içerisinde giderek azalacaktır. Bu da hamile kalmasını geciktirebilir. 
  • Dişi kedilerde birden farklı erkek ile çiftleşme de sıklıkla görülmektedir. Özellikle bazı kedi cinslerinin çok renkli yavru dünyaya getirmesinin nedeni, birden farklı kedi cinsi ile birlikte olmasıdır. 
  • Eğer safkan erkek ve dişiyi çiftleştirmek istiyorsanız, her ikisinin de kızgınlık döneminde birkaç gün aynı odada kalmasını sağlamanız gerekmektedir. Bu sayede kızgınlık döneminde aynı kedi ırkı ile daha çiftleşme yaşanabilecektir. Bu da doğacak olan yavruların da renk ve ırk olarak tek tip olmasını sağlayacak önemli bir detaydır. 
  • Genelde kedi eş bulma sonrasında ilk hamleyi erkek kediler yapmaktadır. Eğer erkek kedi dişi olanın başını veya kulağını yaladığında dişi terslemiyor ise, çiftleşmeyi kabul etmiş olarak görülür. 
  • Dişi kediler yere yatarak erkek kedinin onu koklamasına izin verebilir. Çiftleşme öncesinde dişi ve erkek kedilerin birbirine alışması ve kur yapması ise en az 2 saat kadar sürebilir. 
  • Erkek kediler, dişi kedilerin üzerine çıkarak kontrolü kendi ellerinde olmasını sağlamak için ense kısmını ısırır. Çok kısa bir süre sonra da birleşme meydana gelir. 
  • Kedilerin çiftleşmesinden sonra dişi kediler hızlı bir hamle yaparak uzaklaşmak ister. Ayrıca çiftleşmeden hemen sonra dişi kedilerin yuvarlanması da sıklıkla görülen birleşme sonrası hareketlerden biridir. 
  • Dişi kedilerin birleşmeden sonra yuvarlanması ve kendini yalayarak temizlemeye çalışması, erkek kedinin kokusunu atmak için yaptıkları bir genetik davranıştır. Bu hareketini yaptıktan birkaç saat sonra farklı bir erkek kediyi de çiftleşme için kabul edebilirler.
  • Kedilerin çiftleşmesi birleşmeden sonra saniyeler içerisinde tamamlanır. Ancak çiftleşme kızgınlık dönemi boyunca da sürebilir. Dişi kedi birleşmeye izin verdiği sürede çiftleşme devam edecektir. Ancak her çiftleşme sonrasında yumurtalar inmediği için hamilelik meydana gelmeyecektir. Genelde ilk birleşmeden sonraki 24 saat içerisinde döllenme de meydana gelebilir. 
  • Kedi eş bulma sırasında kedinizin uyum sağlayacağı ve anlaşabileceği aynı cins kedileri tercih etmelisiniz. Bu sayede birbirlerine daha kısa sürede uyum sağlayabilirler. 

Kedi Çiftleştirme Sözleşmesi

Kedi eş bulma sonrasında erkek ve dişi kedi sahiplerinin yavrular üzerinde hak sahibi olabilmesi için mutlaka sözleşme hazırlaması gerekmektedir. 

Dişi kedilerin sağlıklı bir şekilde yavrularını dünyaya getirmesinin ardından, erkek kedinin sahibi de yavrular üzerinde hak sahibi olacaktır. Ancak hamilelik döneminin sona ermesinden sonra herhangi bir sorun yaşamamak adına kedi çiftleştirme sözleşmesi yapılması tavsiye edilir. 

Kedi çiftleştirme sözleşmesi, çiftleşme sonrasında kedi sahiplerinin ne üzerine anlaşma yaptıklarını da yazılı olarak gösteren bir belgedir. Kedi eş bulma anlaşması yapıldıktan sonra hazırlanacak olan sözleşme sayesinde çiftleşme sonunda mama, yavru, para veya farklı bir talep sözleşmede mutlaka belirtilmelidir. 

Kedi çiftleştirme sözleşmesi, kedi sahiplerinin detaylı bilgilerini içermektedir. Ayrıca ana şartlar da yine kedi sahiplerinin taleplerine yönelik olarak istenildiği gibi belirlenebilir. Doğum öncesi ve doğum sonrası masrafların kim tarafından karşılanacağı da yer almalıdır. 

Doğum sonrası yavru paylaşımına kadar tüm detaylar, mutlaka kedi çiftleştirme sözleşmesi içerisnde yer almalıdır. Sağlıklı olarak dünyaya gelen yavru sayına yönelik olarak yavru paylaşımı da yine kişilerin taleplerine göre istenildiği gibi belirlenebilir. 

Çiftleşme döneminde misafir olacak olan erkek veya dişi kedinin bu süredeki masrafları da yine sözleşme ile belirlenebilmektedir. 

Sizler de kedi eş bulma sonrası sözleşme hazırlatmak istiyorsanız Petara ailesi olarak bizlere Whatsapp üzerinden hemen ulaşabilirsiniz. Ekip arkadaşlarımız dişi ve erkek kedi sahiplerinin istek ve taleplerine yönelik en uygun kedi çiftleştirme sözleşmesi hazırlanması konusunda yardımcı olabilmektedirler. 

Kedi eş bulma ve kedi çiftleştirme hakkında tüm ihtiyaçlarınız ve sorularınız için dilediğiniz zaman Petara sitemiz üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.